Nerons Benelux - We've got the drive.

28 juli 2014

NK Supercup 600 19 juli 2014 Erik Ott


Eric Ott pakt overwinning
Na een hete strijd pakte Eric Ott afgelopen zaterdag in het NK Supercup 600 de overwinning, op de welbekende spectaculaire Eric Ott stijl. GEWELDIG!
In de eerste kwalificatie training zaterdag 19 juli pakte Eric de pole positie, hij had gelijk al snelle rondetijden ondanks dat het zinderend heet was op het circuit. Eric reed een constante snelle tijd met als snelste een 1:43.6. in de tweede kwalificatie bleef hij lang op deze positie staan en weer reed Eric constant snelle tijden. In de laatste training seconden ging Frank Brouwer (ONK rijder) onder Eric door met 1 tiende van een seconde. Eric mocht de wedstrijd dus starten vanaf P2.
Om 17:10 ging de wedstrijd van start, het was nu gelukkig niet meer het heetste moment van de dag, maar nog wel zinderend heet. Eric ging niet goed van start, als negende de eerste bocht in. Maar Eric zou Eric niet zijn als hij niet zijn spectaculaire inhaal strijd liet zien, en dat deed hij. Gelijk in Ossebroeken ging hij Henry Compagner voorbij. In de tweede ronde pakte hij Kenzo de Koning voor Stekkenwal en Matthijs Keddeman voor Mandeveen. In de derde ronde verschanste Eric Danny van der Sluis en een ronde verder Stephan de Boer en William Tolhoek. in ronde vijf moesten ook Frank Brouwer en Thijs Peeters er aan geloven, Frank bij de Strubben en Thijs voor Mandeveen. Vanaf ronde zes lag Eric op kop en hij liep goed uit, hij reed nog steeds snelle tijden zeker drie ronden in de 1:43.1. Eric ging gestaag op de overwinning af, met 2.3 seconde voorspong ging Eric als eerste over de finish. Wat een geweldige wedstrijd en dat in die zinderende hitte.
Vanaf +/- 24 juli staat er weer een videoverslag van deze wedstrijd op de YouTube pagina van CRT Holland, en ook op Racesport.nl.
Eric is ook gefilmd voor het programma Willem Wever, waar een jongen van 11 jaar de vraag had: waarom gaan motoren schuin door de bocht. Dat is tijdens deze dag uitgelegd aan hem met ook een gesprek met Eric, en zijn optreden op de baan. Dit zal in september op de televisie zijn.
Volgende optreden voor Team Edwin Ott motoren is op zaterdag 30 augustus. Dan zal ook Alex Ott samen met broer Eric de wedstrijd rijden. Toegang is weer gratis dus kom gerust even kijken.Zoeken

Zoeken

Binnenkort start een nieuwe
actie voor KNMV leden.
Nerons Benelux is een gerenommeerde onderneming in de motorbranche met een jong, enthousiast team, dat als geen ander op de hoogte is van de eisen die de markt stelt. Dat vindt u terug in ons assortiment en in onze service. Wij bieden een brede collectie motorkleding, helmen en laarzen. In elke prijsklasse, voor ieder budget.